Het Team van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam

Professionals in specialistische brandbestrijding in een industriële omgeving
Arrow down

De belofte van de GBA

24 uur per dag, zeven dagen per week staat de GBA klaar om direct in actie te komen bij meldingen in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Sinds 2021 heeft de GBA geen manager meer, maar functioneert als zelfsturende brandweerorganisatie. Het team bestaat uit zes teamleiders/bevelvoerders en 22 specialistisch opgeleide incidentbestrijders. 

Naast de repressieve werkzaamheden runnen wij met elkaar de GBA, iedere medewerker heeft daarom diverse neventaken.  

Op ieder moment van de dag staat er een operationeel team paraat, met 2 voertuigen en 6 brandweerlieden.

Het team GBA

De GBA bestaat uit een team ervaren incidentbestrijders met zeer gevarieerde achtergrond, die naast de standaard brandweertraining ook beschikken over gespecialiseerde training met betrekking tot industriële- en scheepsbrandbestrijding. De leden van het team onderhouden een warme relatie met de lid-bedrijven om zo op de hoogte te zijn van locatie-specifieke zaken en behoeftes.

Deze moderne brandweerorganisatie werkt met een 9/15 rooster, waardoor er meer productieve werkuren per etmaal zijn. Er wordt niet gewerkt met vaste ploegen, maar met shift picking waardoor de medewerkers zelf hun werkdagen kunnen bepalen.

Dit deskundige team in het havengebied heeft de volgende kernwaardes geïdentificeerd: proactief – gezamenlijk – innovatief – continuïteitsgericht – zichtbaar. Samen bouwen we aan een veilige haven.

Lid worden

Onze teamleden

Christian
Nieuwenhuize
Bart-Jan
van Barneveld
Raymond
Pikee
Edwin
van Ieperen
Jimi
Korst
Carlo
Thuring

Neem contact op met de GBA!

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?