Het Team van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam

Professionals in specialistische brandbestrijding in een industriële omgeving
Arrow down

De missie van de GBA

Voorkomen is beter dan blussen.

24 uur per dag, zeven dagen per week staat de GBA klaar om direct in actie te komen bij meldingen in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Door een actieve binding te hebben met onze lid-bedrijven zijn wij bekend met de locatie, weten wij waar het hart van het bedrijf zit en hoe snel te kunnen handelen bij een incident. Hierdoor vergroten wij de bedrijfscontinuïteit en behoud van imago. Door veelvuldig te oefen met de BHV organisaties van onze leden, wordt hun kennis vergroot en is er een actieve samenwerking.

Vanuit het Veiligheidscentrum organiseren wij kennisdagen, trainingen en voorlichtingen. Op het gebied van de schuimtransitie, brand, broei -en accubranden delen wij graag de kennis en denken actief mee met de huidige ontwikkelingen en innovatieve oplossingen.

Gezamenlijk voor een Veilige Haven!

Het team GBA

De GBA bestaat uit teamleiders, bevelvoerders en specialistisch industrieel opgeleide incidentbestrijders, die naast de standaard brandweertraining ook beschikken over gespecialiseerde training met betrekking tot industriële- en scheepsbrandbestrijding.

Wij onderhouden een warme relatie met de lid-bedrijven om zo op de hoogte te blijven van locatie-specifieke zaken, behoeftes en denken proactief mee om de veiligheid te waarborgen.

Deze moderne brandweerorganisatie werkt met een 9/15 rooster, waardoor er meer productieve werkuren per etmaal zijn. Er wordt niet gewerkt met vaste ploegen, maar met shift picking waardoor de medewerkers zelf hun werkdagen kunnen bepalen.

Dit deskundige team in het havengebied heeft de volgende kernwaardes geïdentificeerd: proactief – gezamenlijk – innovatief – continuïteitsgericht – zichtbaar. Samen bouwen we aan een veilige haven.

Lid worden

Neem contact op met de GBA!

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?