Eerste ledenovereenkomst GBA getekend

31-01-2020

Gezamelijke Brandweer Amsterdam

Vrijdag 31 januari 2020 is de Coöperatie Bedrijfsleden GBA officieel opgericht en zijn de eerste ledenovereenkomsten getekend door ProRail en verschillende havenbedrijven. Met dit lidmaatschap verbinden de ledenbedrijven zich aan de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam, een industriële Brandweerkazerne in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Het initiatief voor de GBA is genomen door de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, Port of Amsterdam en een aantal bedrijven die zijn gevestigd in het Westelijk Havengebied. Het doel van de coöperatie is om een brandweerkazerne te bouwen in het Westelijk Havengebied, die 24/7 wordt bemand door brandweerlieden die getraind zijn om industriële incidenten zo snel mogelijk te kunnen bestrijden. De coöperatie wordt bestuurd door de veiligheidsregio, PoA en de nieuwe bedrijvencoöperatie. Een mooi voorbeeld van publiek private samenwerking!

De GBA richt zich met professioneel en geoefend personeel op de continuïteit van een bedrijf voor, tijdens en na een incident. Dit levert een groot voordeel op voor de bedrijven die lid zijn.

De incidentbestrijders van de GBA zijn nu in opleiding. De brandweerpost zal vanaf 1 april operationeel zijn.

ProRail

Neem contact op met de GBA!

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?